ASAS Cluj Napoca

Asociatia Studentiilor de la Asistenta Sociala CLuj Napoca


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

lansare proiect Un mentor. O sansa

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 lansare proiect Un mentor. O sansa la data de Lun Sept 13, 2010 6:33 pm


Comunicat de presă
Septembrie 2010
Un mentor. O şansă.

Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială (A.S.A.S.) Cluj-Napoca anunţă lansarea proiectului “Un mentor. O şansă”, proiect cu finanţare din partea Comisiei Europene, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acţiune, Acţiunea 1, Tineret pentru Europa, Sub-acţiunea 1.2, Iniţiative ale Tinerilor. Durata proiectului este de 8 luni şi va fi implementat în cadrul Centrului de zi „Sfânta Maria”-APAHNP Cluj.
“Un mentor. O şansă” urmăreşte diminuarea excluderii sociale a persoanelor dizabilitate mental prin activităţi de mentorat.
Voluntarii care vor participa la acest proiect ca mentori îşi propun ca prin socializare să potenţeze abilităţi şi competenţe de relaţionare latente pentru a stimula dezvoltarea a zece tineri cu dizabilităţi mentale pe plan personal şi profesional. Activităţile de mentorat vizate de proiect se vor derula în cadrul Centrului de zi “Sfânta Maria”-APAHNP Cluj. Scopul centrului este îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi grave şi accentuate.
Posibilitatea de a dezvolta competenţe sociale în copilărie şi tinereţe este esenţială pentru succesul la maturitate pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Mentoratul oferă experienţa de a avea şi de a fi un prieten şi antrenează tinerilor cu dizabilităţi intelectuale competenţe sociale necesare pentru a avea succes în comunitate. Grupând o persoană cu o dizabilitate cu una care nu are dizabilităţi, acest proiect răspunde nevoilor imediate de socializare ale beneficiarilor şi schimbă pe termen lung atitudinile mentorilor faţă de indivizii cu dizabilităţi mentale. Sperăm ca specificul interacţiunii în cadrul relaţiei de mentorat cu persoane cu dizabilităţi intelectuale să ducă la modificarea perspectivei mentorilor, zece voluntari ai A.S.A.S. Cluj-Napoca, despre egalitate, dizabilitate şi abilităţi; perspectiva dată de contactul direct, constant, cu o persoană dizabilitată, eliberată de prejudecăţile anterioare, putând fi transmisă şi altor persoane din cercul social al fiecărui mentor.
Activităţile din cadrul proiectului încep pe data de 06.09.2010, prima lună fiind rezervată sesiunilor de formare ale mentorilor. Din 11.10.2010 vor începe activităţile de mentorat cu beneficiarii Centrului de zi „Sfânta Maria”-APAHNP Cluj.

Vă aşteptăm şi vă mulţumim pentru interesul acordat!
Echipa A.S.A.S. Cluj-Napoca
www.asas.lx.ro

Persoana de contact
Bătrînoiu Paula Andreea
Coordonator proiect
Tel. 0743414609
E-mail: asas_cluj@yahoo.com

Prezenta comunicare nu angajează decât pe autorul acesteia, Comisia Europeană şi ANPCDEFP nefiind responsabile de posibila utilizare a informaţiilor conţinute în acest material.[img][/img]

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum